Na dotazy odpovídá
MUDr. Ján Pilka
Vedoucí lékař, plastický chirurg

Modelace a lipotransfer do prsou

26.02.2020

Vážený pane doktore, prosím o zodpovězení dotazů, zda je možné u povysleho poprsí použít modelaci pomocí vlastního tuku z jiné partie, nebo zda je nutná modelace samostatně a zvětšení vlastním tukem samostatně po zahojení po modelaci? Po kojení mám povyslá malá prsa a ráda bych je zpevnila i zvětšila objem, avšak ideálně bez implantátů a v jednom zákroku, ale nevím, zda je to reálné. Děkuji za odpověď.

Odpověď na otázku

27.02.2020

Dobrý den, děkuji za dotaz. Pokud jde o první část Vašeho dotazu, pak modelaci a zvětšení prsou vlastním tukem lze provést v jednom operačním zákroku. Zvětšit prsa vlastní tukem, tedy vlastním materiálem nikoli implantáty, lze pouze o půl až jednu velikost. Po určité době se pak dá zákrok opakovat. Bohužel netuším, co považujete za malá prsa, takže více Vám mohu říci až při osobní konzultaci, až Vás prohlédnu.

MUDr. Ján Pilka