Na dotazy odpovídá
MUDr. Ján Pilka
Vedoucí lékař, plastický chirurg

Výměna prsních implantátů za vlastní tuk

20.10.2020

Dobrý den. Pane doktore, před 10 lety jsem si nechala zvětšit prsa, bohužel jsou tvrdá a vypadají nepřirozeně. Napadlo mne zaměnit silikonové implantáty vlastním tukem, mate s takovým případem zkušenost? Děkuji za odpověď.

Odpověď na otázku

23.10.2020

Zkušenosti s takovými případy mám, ale vždy je nutná osobní konzultace. Potřebuji znát velikost implantátů a také zjistit zda máte dostatek tuku. Většinou po vyndání implantátů nelze docílit plnosti prsou pouze jedním sezením, to znamená jednou operací, respektive jedním přenosem tuku. Prvním přenosem tuku se zvětší prsa o půl až jedno číslo velikosti. Je možné, že by se ve Vašem případě musel přenos tuku opakovat. Pak je také možnost vyměnit implantáty za kvalitnější a přirozenější. Píšete, že jste byla na augmentaci před 10 lety, za tu dobu už máme nové typy implantáty. Objednejte se na konzultaci a všechny možnosti osobně probereme. Těším se na viděnou.

MUDr. Ján Pilka