Na dotazy odpovídá
MUDr. Ján Pilka
Vedoucí lékař, plastický chirurg

Výměna prsních implantátů za vlastní tuk

20.05.2021

Pane doktore, mám dotaz. Před pár lety jsem si nechala zvětšit prsa, mám silikony a mému nastávajícímu se nelíbí. Říká, že jsou nepřirozená. Tak mě napadlo, jestli by se ty silikony nedaly vyndat a místo nich dát tuk. Pořád se teď o tom mluví, že není nad přirozený materiál. Šlo by to udělat i u mě? Děkuji. Julča

Odpověď na otázku

31.05.2021

Dobrý den děkuji za dotaz. Abych mohl odpovědět na to, jestli Vám mohu tento zákrok provést, potřebuji vědět, jakou máte velikost implantátů a zda máte dostatek tuku. Většinou po vyndání implantátů nelze docílit plnosti prsou pouze jedním sezením, to znamená jednou operací, respektive jedním přenosem tuku. Prvním přenosem tuku se zvětší prsa o půl až jedno číslo velikosti. Existuje také možnost vyměnit implantáty za kvalitnější a přirozenější. Objednejte se na konzultaci a všechny možnosti osobně probereme. Těším se na viděnou.

MUDr. Ján Pilka